Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Termékek Menü

TETRAN KULSOLEGES POR 10 G

Visszavétel

1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet

2. Csak az a gyógyszertár köteles gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.

3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.

Ár:
1.126 Ft
1.070 Ft (1.019 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 56 Ft
Kedvezmény: 5%
Egységár: 107 Ft/g
Cikkszám: 11770
Várható szállítás: 2019. május 29.
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Wagner-Pharma
Széles spektrumú, antibiotikum tartalmú külsőleges por, oxitetraciklinre érzékeny kórokozók által okozott felületes sebfertőzések kezelésére. A külsőleges por hatóanyaga túlérzékenységi reakciót okozhat, bár helyi alkalmazás mellett ez nem valószínű.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

 

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER A TETRAN KÜLSŐLEGES POR ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ? Széles spektrumú, antibiotikum tartalmú külsőleges por, oxitetraciklinre érzékeny kórokozók által okozott felületes sebfertőzések kezelésére. A külsőleges por hatóanyaga túlérzékenységi reakciót okozhat, bár helyi alkalmazás mellett ez nem valószínű.

2. TUDNIVALÓK A TETRAN KÜLSŐLEGES POR ALKALMAZÁSA ELŐTT Ne alkalmazza a külsőleges port: - ha a készítmény hatóanyagával vagy más tetraciklin származékkal illetve a készítmény bármely más összetevőjével szemben túlérzékenység, allergiás reakció, csalánkiütés korábban előfordult. - ha a hintőpor fájdalmas irritációt, gyulladást vált ki. Ha ilyen tünetet észlel, azonnal kérjen orvosi segítséget. - mély sebeket a por elzárhat a levegő oxigénjétől, így bizonyos kórokozók elszaporodhatnak. A kezelés ideje alatt alkalmazott egyéb gyógyszerek Jelenleg, illetve a közelmúltban szedett receptköteles vagy vény nélkül kiváltható gyógyszereiről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét. Terhesség és szoptatás Ha Ön terhes vagy gyermekét szoptatja, az oxitetraciklin külsőleges por formában történő, helyi alkalmazása nem jelent veszélyt Ön és gyermeke egészségére. Minden esetben szigorúan tartsa be kezelőorvosa utasításait!

3. HOGYAN KELL ALKALMAZNI A TETRAN KÜLSŐLEGES PORT? Az alkalmazás módja Általában naponta 1-2-szer a fertőzött terület megtisztítása, a pörkös felrakódások eltávolítása után az egész sebfelületet vékony rétegben behinteni. Ha nem tudja, hogyan használja a készítményt, minden esetben kérdezze meg orvosát vagy gyógyszerészét! A kezelés időtartama A Tetran külsőleges por alkalmazási gyakoriságát és a kezelés idejét kezelőorvosa szabja meg, a fertőzés típusától és súlyosságától függően. Addig, és csak addig használja a szert, amíg orvosa tanácsolja. Korán abbahagyott antibiotikus kúra a tünetek visszatérését eredményezheti. Ha elfelejti gyógyszerét használni, ahogy eszébe jut, folytassa az előírt módon. Soha ne alkalmazza a készítményt naponta többször, mint az előírt adag! Mikor forduljon orvoshoz? Minden esetben, ha korábban ismeretlen tünetet észlel a készítmény alkalmazása során / lásd "Lehetséges mellékhatások" leírásban /

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK Mint minden gyógyszernek, így a Tetran külsőleges pornak is lehetnek mellékhatásai Ha az alábbi tünetek bármelyikét észleli, a Tetran külsőleges por alkalmazását hagyja abba, azonnal értesítse orvosát vagy jelentkezzen a legközelebbi kórház ügyeletén. Néhányan allergiásak lehetnek az oxitetraciklinre. A külsőleges por használatát követő tünetek a következők lehetnek: kiütés, csalánkiütés, viszketés, a bőrön megjelenő apró piros pöttyök, kidagadó felszínes bőr alatti erek, esetleg fekélyes, sebes bőrfelületek. E tüneteket kísérheti hányinger, fejfájás. Ezek nagyon súlyos mellékhatások. Ha a fenti tünetek bármelyikét tapasztalja, Önnek súlyos allergiás reakciója lehet a készítménnyel szemben és sürgős orvosi segítségre, esetleg kórházi ellátásra lehet szüksége. E rendkívül súlyos mellékhatások rendkívül ritkák. Mielőbb értesítse orvosát, ha a következő tünetek bármelyikét észleli. A külsőleges por használata idején fájdalmas, gyulladásos tünetek léphetnek fel az alkalmazás helyén. Ennek oka allergia, irritáció vagy az antibiotikumok használatakor előforduló ellenálló baktériumok, vagy gombák túlnövekedése lehet. Ha bármi kérdése van ezzel kapcsolatban, forduljon orvosához. Ezek mind enyhe mellékhatások, melyek előfordulása ritka. Ha bármilyen, a fentiekben nem említett mellékhatást észlel, értesítse orvosát vagy gyógyszerészét.

5. HOGYAN KELL A TETRAN KÜLSŐLEGES PORT TÁROLNI? Legfeljebb 25 °C-on, a fénytől és nedvességtől való védelem érdekében az eredeti csomagolásban tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A gyógyszert a csomagoláson feltüntetett lejárati időn belül szabad felhasználni. Ne alkalmazza a készítményt, ha színében, szagában változást észlel. Ne feledje! Ez az Ön gyógyszere. Senki másnak NE adjon belőle, még akkor sem, ha hasonló tünetei vannak!

6. TOVÁBBI INFORMÁCIÓK Mit tartalmaz a Tetran külsőleges por - Hatóanyag: 0,05 g oxitetraciklin 1 g porban. - Segédanyagok: Metil-parahidroxibenzoát, laktóz-monohidrát. Milyen a készítmény külleme Hintőpor: csaknem fehér vagy világosbarna, finom, homogén por.

Hasonló termékek

Raktáron
1.590 Ft 1.240 Ft (976 Ft + ÁFA)
41 Ft/ml
Raktáron
1.355 Ft 1.290 Ft (1.229 Ft + ÁFA)
129 Ft/g
Raktáron
1.488 Ft 1.250 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
42 Ft/g
Raktáron
2.505 Ft 2.380 Ft (1.874 Ft + ÁFA)
20 Ft/g