Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Termékek Menü

ACICLOVIR AL 50MG/G KREM 2 G

Visszavétel

1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet

2. Csak az a gyógyszertár köteles gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.

3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.

Ár:
1.150 Ft
1.080 Ft (1.029 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 70 Ft
Kedvezmény: 6%
Egységár: 540 Ft/g
Cikkszám: 11088
Várható szállítás: 2019. június 27.
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Raktáron
Gyártó: Aliud Pharma
Az Aciclovir AL krém hatóanyaga az aciklovir, ami a herpeszvírusok szaporodását gátolja. Az Aciclovir AL krém a visszatérő ajakherpesz esetén a fájdalom és a viszketés csökkentésére alkalmazható.
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató

 

 

 

1. Milyen típusú gyógyszer az Aciclovir AL 50 mg/g krém és milyen betegségek esetén alkalmazható? Az Aciclovir AL krém hatóanyaga az aciklovir, ami a herpeszvírusok szaporodását gátolja. Az Aciclovir AL krém a visszatérő ajakherpesz esetén a fájdalom és a viszketés csökkentésére alkalmazható.

 

2. Tudnivalók az Aciclovir AL 50 mg/g krém alkalmazása előtt Ne alkalmazza az Aciclovir AL krémet - ha allergiás az aciklovirre, a valaciklovirre vagy a gyógyszer (

 

6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére különösen cetil-alkoholra vagy propilénglikolra. Figyelmeztetések és óvintézkedések Tájékoztassa orvosát, ha bármilyen betegsége van vagy volt, különös tekintettel az alábbiakra: - súlyos immunhiányos állapotok, pl.: - ha Ön AIDS beteg - ha csontvelő átültetésen esett át Ezekben az esetekben lehet, hogy orvosa tablettát fog rendelni Önnek. Ne alkalmazza az Aciclovir AL krémet nyálkahártyán, pl. a szájüregben, a szemen vagy a hüvelyben, mert helyi irritációt okozhat. Különösen ügyelni kell arra, hogy a krém ne kerüljön a szembe. Egyéb gyógyszerek és az Aciclovir AL krém Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a jelenleg vagy nemrégiben szedett, valamint szedni tervezett egyéb gyógyszereiről. A készítménnyel kapcsolatban gyógyszerkölcsönhatás jelenleg nem ismert. Terhesség, szoptatás és termékenység Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével. Az Aciclovir AL krém terhesség ideje alatt csak a várható előny és kockázat gondos mérlegelése után alkalmazható. Szoptatás esetén a krém emlő környéki alkalmazását kerülni kell. A készítmény hatásai a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre A gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre gyakorolt hatást nem észleltek. Az Aciclovir AL krém cetil-alkoholt és propilénglikolt tartalmaz A cetil-alkohol helyi bőrreakciókat (pl. kontakt dermatitiszt - a bőrrel érintkezésbe került anyag kiváltotta bőrgyulladást), illetve a propilénglikol bőr irritációt okozhat.

 

3. Hogyan kell alkalmazni az Aciclovir AL 50 mg/g krémet? Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Amennyiben a kezelőorvos másképpen nem rendeli, a krémmel naponta 5-ször, 4 óránként javasolt a fertőzött bőrfelszínt vékonyan bekenni. A fertőzött terület nagyságának megfelelő mennyiségű krémet egy vattapálca segítségével kell a bőrre felvinni. Nem csak azt a területet kell kezelni, ahol a herpesz jelei (hólyagok, duzzanat, pír) láthatóak, hanem a környező területet is. Ha a krém felvitele kézzel történik, a kezelés előtt és után alapos kézmosás javasolt, hogy a károsodott bőrterület további fertőződését, pl. a bakteriális felülfertőződést elkerüljük, valamint hogy megakadályozzuk a vírusok átvitelét a még nem fertőzött nyálkahártyára, illetve bőrfelületre. A lehető legjobb terápiás eredmény elérése érdekében a krém használatát már az első tünetek megjelenésekor (égő érzés, viszketés, feszülő érzés és bőrpír) el kell kezdeni. Ha a bőrtünetek kifejezettek, (pl. már hólyagocskák alakultak ki vagy varasodás látható) a krémmel történő kezelésnek nincs értelme. A kezelés időtartama általában 5 nap. Ha a kezelés során a bőrtünetek súlyosbodnak, vagy a hólyagok 10 napos kezelés után sem varasodnak vagy múlnak el, hagyja abba a kezelést és forduljon orvoshoz. Tartsa be a javasolt időtartamot akkor is, ha tünetei korábban elmúlnak. Ha elfelejtette alkalmazni az Aciclovir AL krémet Ne alkalmazzon kétszeres adagot az elfelejtett adag pótlására (ne használja gyakrabban, ill. ne kenje be a kezelendő területet vastagabban). Ha idő előtt abbahagyja az Aciclovir AL krém alkalmazását A sikeres kezelés érdekében fontos, hogy az Aciclovir AL krémet elegendően hosszú ideig használja. Ha a kezelés eredménytelen vagy mellékhatások jelentkeznek, forduljon orvoshoz. Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.

 

4. Lehetséges mellékhatások Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek. Nem gyakori melléhatások (1000-ből 1-10 beteget érint): A krém alkalmazása után a kezelt bőrterületen átmeneti égő vagy szúró érzés. A bőr enyhe fokú kiszáradása vagy hámlása, viszketés Ritka mellékhatások (10 000-ből 1-10 beteget érint): Bőrreakciók, pl. bőrpír. Bőrgyulladás (kontakt dermatitisz) az alkalmazást követően. Ennek oka a legtöbb esetben valamelyik segédanyag, nem maga az aciklovir hatóanyag. Nagyon ritka mellékhatások (10 000-ből kevesebb, mint 1 beteget érint): Azonnali súlyos allergiás reakciók, köztük angioödéma (az ajkak, a nyelv, az arc vagy más testrészek duzzanata, légzési nehézség), csalánkiütés (urtikária). Súlyos allergiás reakciók jelentkezése esetén azonnal forduljon orvoshoz! Mellékhatások bejelentése Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül. A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

5. Hogyan kell az Aciclovir AL 50 mg/g krémet tárolni? Legfeljebb 25 °C-on tárolandó. A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó! A dobozon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható:) után ne alkalmazza ezt a gyógyszert. A lejárati idő a megadott hónap utolsó napjára vonatkozik. Az első felbontás után 12-hónapig használható. Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

6. A csomagolás tartalma és egyéb információk Mit tartalmaz az Aciclovir AL krém? - A készítmény hatóanyaga az aciklovir. Egy gramm krém 50 mg aciklovirt tartalmaz. - Egyéb összetevők: cetil-alkohol, dimetikon, folyékony paraffin, makrogol-glicerin-sztearátok, propilénglikol, fehér vazelin, tisztított víz. Milyen a készítmény külleme és mit tartalmaz a csomagolás? Fehér vagy csaknem fehér homogén krém. 2 g krém fehér PE kupakkal lezárt alumínium tubusba töltve. Egy tubus dobozban.

Hasonló termékek

Raktáron
1.313 Ft 1.050 Ft (1.000 Ft + ÁFA)
525 Ft/g
Raktáron
1.410 Ft 1.170 Ft (1.114 Ft + ÁFA)
585 Ft/g
Raktáron
800 Ft 730 Ft (575 Ft + ÁFA)
146 Ft/g
Beszerzés alatt
1.792 Ft 1.380 Ft (1.314 Ft + ÁFA)
1.380 Ft/db
Raktáron
1.976 Ft 1.620 Ft (1.543 Ft + ÁFA)
810 Ft/g
Raktáron
2.785 Ft 2.590 Ft (2.039 Ft + ÁFA)
86 Ft/db
Termék címkék: aciclivir, aciklovir, hepesz