Kedves Látogató! Tájékoztatjuk, hogy a honlap felhasználói élmény fokozásának érdekében sütiket alkalmazunk. A honlapunk használatával ön a tájékoztatásunkat tudomásul veszi.
Termékek Menü

ALGOFLEX JUNIOR 40MG/ML BELSŐLEGES SZUSZPENZIÓ

Kategória

Vény nélkül kapható gyógyszer

Visszavétel

1. A tévesen kiszolgáltatott gyógyszer, vagy gyógyszerészeti államigazgatási szerv által visszahívott gyógyszer kivételével gyógyszert visszavenni nem lehet

2. Csak az a gyógyszertár köteles gyógyszereket visszavenni, ahol azt a vásárlást igazoló dokumentum alapján kiadták.

3. A gyógyszertár a kiszolgáltatott gyógyszert csak a kiadást követő 5. nap nyitva tartásának végéig köteles visszavenni.

Ár:
2.100 Ft
1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 210 Ft
Kedvezmény: 10%
Cikkszám: 13178
Várható szállítás: 2019. július 02.
Szállítási díj: 790 Ft
Elérhetőség: Beszerzés alatt
Gyártó: SANOFI-AVENTIS Zrt.

Az Algoflex Junior kétszer* annyi hatóanyagával segít 6 évesnél idősebb gyermeke lázának csillapításában, valamint hatékony segítséget nyújt fog-, fül- és fejfájás esetén is. A készítményhez csomagolt praktikus adagoló megkönnyíti a szuszpenzió bevitelét. Málna és cseresznye aromával. Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió 100 milliliteres kiszerelésben kapható.

*Az Algoflex Baby 20 mg/ml belsőleges szuszpenzióhoz képest.

Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Betegtájékoztató: Információk a felhasználó számára 

Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió
ibuprofén

Mielőtt elkezdi szedni ezt a gyógyszert, olvassa el figyelmesen az alábbi betegtájékoztatót, mert az Ön számára fontos információkat tartalmaz.

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak, vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza.

 • Tartsa meg a betegtájékoztatót, mert a benne szereplő információkra a későbbiekben is szüksége lehet.
 • További információkért vagy tanácsért forduljon gyógyszerészéhez.
 • Ha gyermekénél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármely lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. Lásd 4. pont.
 • Forduljon orvoshoz, ha a gyermek tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy éppen súlyosbodnak.

A betegtájékoztató tartalma:

 1. Milyen típusú gyógyszer az Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió (a továbbiakban Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió) és milyen betegségek esetén alkalmazható?
 2. Tudnivalók az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása előtt
 3. Hogyan kell alkalmazni az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót?
 4. Lehetséges mellékhatások
 5. Hogyan kell az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót tárolni?
 6. A csomagolás tartalma és egyéb információk
   

1. MILYEN TÍPUSÚ GYÓGYSZER AZ ALGOFLEX JUNIOR 40 MG/ML SZUSZPENZIÓ ÉS MILYEN BETEGSÉGEK ESETÉN ALKALMAZHATÓ?

Az ibuprofén a nem szteroid gyulladáscsökkentők csoportjába tartozik, amelyek a szervezetnek a fájdalomra, gyulladásra és lázra adott válaszát tudják befolyásolni.
Az Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió készítmény a

 • láz,
 • az enyhe és közepesen erős fájdalom (beleértve a fejfájást vagy fogfájást is) rövid távú, tüneti kezelésére szolgál.

Az Algoflex Junior 15 percen belül kezd el hatni, és gyermekeknél akár 8 órán át csillapítja a lázat.
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát, ha gyermeke tünetei 3 napon belül nem enyhülnek, vagy súlyosbodnak.

 

2. TUDNIVALÓK AZ ALGOFLEX JUNIOR 40 MG/ML SZUSZPENZIÓ ALKALMAZÁSA ELŐTT 

Ne alkalmazza az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót a gyermeknél:

 • ha allergiás az ibuprofénre vagy más hasonló fájdalomcsillapítókra [nem szteroid gyulladáscsökkentők (NSAID-ok)] vagy a gyógyszer (6. pontban felsorolt) egyéb összetevőjére.
 • ha acetilszalicilsav tartalmú vagy más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszerek szedésekor légzészavart, bőrkiütést, bőrviszketést vagy orrfolyást észlelt.
 • ha a gyermeknél valaha előfordult emésztőrendszeri vérzés vagy perforáció (átlyukadás) a nem szteroid gyulladáscsökkentők korábbi használata után.
 • ha kórelőzményében szerepel vagy jelenleg is fennáll kiújuló gyomor-/nyombélfekély (peptikus fekély) vagy vérzés (bizonyíthatóan két vagy több alkalommal jelentkező fekély vagy vérzés).
 • ha súlyos máj,- és vesekárosodásban, illetve súlyos szívelégtelenségben szenved.
 • ha a gyermeknek agyvérzése vagy más aktív vérzése van.
 • ha véralvadási zavarban szenved, mert az ibuprofén növelheti a vérzési időt.
 • ha tisztázatlan vérképzési zavarban szenved, mint pl. a trombocitopénia (vérlemezkék számának csökkenése).

Ha a készítményt felnőtt szedi, a terhesség utolsó három hónapjában nem szedhető.

Figyelmeztetések és óvintézkedések
Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása előtt beszéljen gyermeke kezelőorvosával vagy gyógyszerészével a kezelést illetően, ha gyermeke

 • más nem szteroid gyulladáscsökkentő fájdalomcsillapítót, vagy naponta több mint 75 mg acetilszalicilsavat szed.
 • bizonyos fajta bőrbetegségben szenved (szisztémás lupusz eritematózusz (SLE) vagy kevert kötőszöveti betegség).
 • bélbetegségben szenved vagy szenvedett (fekélyes vastagbélgyulladás vagy Crohn-betegség), mivel ezek a problémák súlyosbodhatnak (lásd 4. pont „Lehetséges mellékhatások”).
 • veseműködése beszűkült.
 • májbetegségben szenved.
 • fokozott körültekintéssel kell eljárni más olyan gyógyszerek egyidejű szedése esetén, amelyek fekély vagy vérzés kialakulásának kockázatát fokozhatják, például szájon át szedett kortikoszteroidok (például prednizolon), vérhígító gyógyszerek (például warfarin), szelektív szerotonin-visszavétel gátlók (bizonyos depresszió elleni gyógyszerek) vagy vérlemezke összecsapódás-gátlók (például acetilszalicilsav).
 • másik nem szteroid gyulladáscsökkentő készítményt (így COX-2 gátlókat, például celekoxibot vagy etorikoxibot) szed, mivel ezen gyógyszerek együttes szedése kerülendő.
 • szívproblémája van, például szívelégtelensége, anginája (mellkasi fájdalma), vagy ha volt már szívrohama, bypass-műtétje, perifériás artériás betegsége (gyenge vérkeringés a lábakban az artériák szűkülete vagy elzáródása miatt), vagy bármilyen jellegű sztrókja (beleértve a „mini sztrókot” vagy más néven az átmeneti isémiás rohamot [angol rövidítéssel: TIA].
 • magasvérnyomás betegsége, cukorbetegsége van, magas a koleszterinszintje vagy a családban előfordult korábban szívbetegség vagy sztrók, vagy ha Ön dohányzik
 • éppen nagyobb műtéten esett át.
 • ki van száradva, mert így fokozódik a veseproblémák kockázata

A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák.
Általánosságban a (különböző fajtájú) fájdalomcsillapító gyógyszerek rendszeres használata általában tartós, súlyos veseproblémákat okozhat.
Légszomj alakulhat ki, ha gyermeke a következő betegségekben szenved vagy szenvedett: asztma, krónikus orrfolyás, orrpolip vagy allergiás betegségek.
Nagyon ritkán súlyos bőrreakciókról (például Stevens-Johnson-szindróma) számoltak be a nem szteroid gyulladáscsökkentők alkalmazásával összefüggésben. Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazását azonnal abba kell hagyni bőrkiütés, nyálkahártya elváltozások vagy az allergiás reakciók egyéb tüneteinek első jelentkezésekor.
Bárányhimlő (varicella) alatt tanácsos mellőzni az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazását.
Az ibuprofénhez hasonló gyulladásgátló/fájdalomcsillapító gyógyszerek esetleg kissé növelhetik a szívroham vagy sztrók kockázatát, különösen a nagy adagban történő alkalmazás esetén. Ne lépje túl a javasolt adagot és kezelési időtartamot (3 nap).
Valamennyi nem szteroid gyulladáscsökkentővel történt kezelés során beszámoltak a kezelés alatt bármikor jelentkező és akár halált is okozó emésztőrendszeri vérzésről, fekélyképződésről vagy perforációról, figyelmeztető tünetek jelentkezésével vagy a kórelőzményben szereplő korábbi gyomor-bélrendszeri eseményt követően, vagy akár azok nélkül is. Emésztőrendszeri vérzés vagy fekély kialakulása esetén a kezelést azonnal le kell állítani.
Az emésztőrendszeri vérzés, fekély vagy perforáció kockázata nő a nem szteroid gyulladáscsökkentő adagjának növelésével, ill. olyan betegeknél, akiknek kórtörténetében fekély szerepel, különösen, ha annak szövődményeként vérzés vagy perforáció is előfordult (lásd 2. pont: Ne alkalmazza az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót), valamint idős korban. Ezeknél a betegeknél a kezelést a lehető legalacsonyabb dózissal kell kezdeni. Védő gyógyszerekkel (pl. mizoprosztol vagy protonpumpa gátlók) történő együttes alkalmazás megfontolandó ezeknél a betegeknél, valamint azoknál, akik kis dózisú acetilszalicilsavat vagy az emésztőrendszeri kockázatot növelő gyógyszereket szednek egyidejűleg.
A nem szteroid gyulladáscsökkentők, mint például az ibuprofén elfedik a fertőzés és a láz tüneteit.
Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása előtt konzultáljon orvossal, ha a fenti állapotok bármelyike előfordul az Ön gyermekénél. 

Ha a gyógyszert felnőtt szedi:

Idősek
Idős korban a nem szteroid gyulladáscsökkentők szedésével megnő a nemkívánatos események, különösen a gyomrot és a beleket érintő mellékhatások kockázata. További információkért lásd a 4. pontot: „Lehetséges mellékhatások”.

Azoknak a betegeknek, akiknél már előfordult korábban emésztőrendszeri mellékhatás – különösen, ha időskorúak – jelezni kell bármilyen szokatlan hasi panaszt (különösen az emésztőrendszeri vérzést), különösen a kezelés kezdeti szakaszában.

Egyéb gyógyszerek és az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió
Feltétlenül tájékoztassa kezelőorvosát vagy gyógyszerészét a gyermeke jelenleg vagy nemrégiben szedett egyéb gyógyszereiről. 

Az Algoflex Junior és bizonyos más gyógyszerek hatással lehetnek egymásra. Ilyen gyógyszerek például:

 • kortikoszteroidok (például prednizolon), mert ez növelheti az emésztőrendszeri fekély vagy vérzés kockázatát
 • más nem szteroid gyulladáscsökkentő gyógyszer (így az úgynevezett COX-2 enzim gátlók, mint például celekoxib vagy etorikoxib)
 • véralvadásgátlók (más néven vérhígítók, vérrögképződés elleni gyógyszerek, acetilszalicilsav, warfarin, tiklopidin),
 • vérnyomáscsökkentők (ACE-gátlók, pl. kaptopril, béta-receptorblokkolók, pl. atenolol, angiotenzin-II receptor antagonisták, pl. lozartán).
 • vérlemezke összecsapódást gátlók (például acetilszalicilsav) és szelektív szerotonin újrafelvételt gátlók (SSRI) (melyek depresszió ellenes gyógyszerek), mivel ez növelheti az emésztőrendszeri mellékhatások kockázatát
 • magas vérnyomás elleni gyógyszerek és vízhajtó tabletták (diuretikumok), mivel a nem szteroid gyulladáscsökkentők gyengíthetik ezeknek a gyógyszereknek a hatását és fokozhatják a vesére gyakorolt kockázatot. Ebben az esetben győződjön meg arról, hogy a gyermek a nap folyamán elegendő vizet iszik.
 • metotrexát (daganatos megbetegedés illetve reuma elleni gyógyszer), mert a metotrexát hatása fokozódhat.
 • takrolimusz (az immunreakció elnyomására alkalmazott gyógyszer), mert a vesetoxicitás kockázata megnövekszik.
 • ciklosporin (az immunreakció elnyomására alkalmazott gyógyszer), mert a rendelkezésre álló korlátozott bizonyítékok alapján megnő a vesetoxicitás kockázata.
 • zidovudin (az AIDS kezelésére szolgáló gyógyszer), mert az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió együttes szedése esetén a HIV pozitív hemofíliás betegeken növekedhet az ízületi vérömleny illetve a duzzanathoz vezető vérömleny kialakulásának kockázata
 • szulfonilurea tartalmú készítmények:

A klinikai vizsgálatokban kölcsönhatásokat figyeltek meg a nem szteroid gyulladáscsökkentők és bizonyos vércukorszint-csökkentő gyógyszerek (szulfonilureák) között. Bár az ibuprofén és szulfonilureák között eddig nem írtak le kölcsönhatásokat, egyidejű szedés esetén óvintézkedésként javasolt a vércukor értékek ellenőrzése.

 • probenecid és szulfinpirazon: A probenecidet vagy szulfinpirazont tartalmazó gyógyszerek késleltethetik az ibuprofén kiürülését.
 • baklofén: klinikai adatok szerint a nem szteroid gyulladáscsökkentők megnövelik a baklofén plazmaszintjét.
 • ritonavir, mivel ez a gyógyszer megnövelheti a nem szteroid gyulladáscsökkentők plazmakoncentrációját.
 • aminoglikozidok (antibiotikumok), mivel a nem szteroid gyulladáscsökkentők csökkenthetik az aminoglikozidok kiürülését
 • digoxin, fenitoin és lítium: az ibuprofén megnövelheti ezen gyógyszerek plazmakoncentrációit.
 • kinolon antibiotikumok, mivel ezeknek nem szteroid gyulladásgátlókkal történő egyidejű alkalmazása megnövelheti a görcsök kockázatát.
 • kolesztiramin, mert a nem szteroid gyulladáscsökkentők és a kolesztiramin egyidejű szedése késleltetheti és csökkentheti a nem szteroid gyulladáscsökkentők felszívódását.
 • vorikonazol és flukonazol, mert ezek a gyógyszerek megemelhetik a nem szteroid gyulladáscsökkentők szintjét.

Az Algoflex Junior-kezelést néhány más gyógyszer is befolyásolhatja, illetve a kezelés hatással lehet azokra. Ezért az Algoflex Junior és más gyógyszerek együttes szedése előtt mindig kérjen tanácsot kezelőorvosától vagy gyógyszerészétől.

Amennyiben felnőtt szedi ezt a gyógyszert:

Terhesség, szoptatás és termékenység

Terhesség
Tájékoztassa orvosát, ha az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió szedése alatt teherbe esik. Ne alkalmazza ezt a gyógyszert, ha a terhesség utolsó 3 hónapjában van. A gyógyszer alkalmazása kerülendő a terhesség első 6 hónapjában, kivéve, ha az orvos más utasítást ad. 

Szoptatás
Az ibuprofén és bomlástermékei csak kis mennyiségben jutnak át az anyatejbe. Tekintettel arra, hogy a mai napig nem váltak ismertté a csecsemőre gyakorolt káros hatások, általában nem szükséges megszakítani a szoptatást az ibuprofén javasolt adagban történő rövid távú használata során. 

Termékenység
A készítmény azon gyógyszerek csoportjába tartozik (nem szteroid gyulladáscsökkentők), amelyek csökkenthetik a fogamzóképességet. Ez a hatás reverzíbilis (a termékenység az eredeti szintre áll vissza) a készítmény szedésének abbahagyása esetén. 

Ha Ön terhes vagy szoptat, illetve ha fennáll Önnél a terhesség lehetősége vagy gyermeket szeretne, a gyógyszer alkalmazása előtt beszéljen kezelőorvosával vagy gyógyszerészével.

A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességekre
Rövid ideig alkalmazva ez a gyógyszer nem, vagy csak elhanyagolható mértékben befolyásolja a gépjárművezetéshez és a gépek kezeléséhez szükséges képességeket. 

Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió szorbitot tartalmaz
Az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió szorbitot tartalmaz. Amennyiben kezelőorvosa korábban már figyelmeztette Önt, hogy gyermeke bizonyos cukrokra érzékeny, keresse fel orvosát, mielőtt gyermekének adná ezt a gyógyszert.

 

3. HOGYAN KELL SZEDNI AZ ALGOFLEX JUNIOR 40 MG/ML SZUSZPENZIÓT? 

Ezt a gyógyszert mindig pontosan a betegtájékoztatóban leírtaknak vagy az Ön kezelőorvosa vagy gyógyszerésze által elmondottaknak megfelelően alkalmazza. Amennyiben nem biztos az adagolást illetően, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét. 
Szájon át történő alkalmazásra.

A készítmény ajánlott adagja fájdalom- és lázcsillapításra:

A gyermek életkora (testsúlya)

Mennyiség

Gyakoriság 24 órán belül*

6–9 év (20‑29 kg)

5 ml (200 mg ibuprofén)

Háromszor

9–12 év (30‑40 kg)

7,5 ml (300 mg ibuprofén)

Háromszor

*Az adagokat körülbelül 6‑8 óránként kell beadni.

6 éves kor vagy 20 kg alatti gyermekeknek nem adható. 
 

Gyermekek (6 évestől 12 éves korig) és serdülők
Ha erre a gyógyszerre 6 éves vagy annál idősebb gyermekeknél és serdülőknél 3 napnál tovább is szükség van, vagy ha a tünetek súlyosbodnak, orvoshoz kell fordulni.

A szuszpenziót elegendő mennyiségű folyadékkal kell bevenni.
Érzékeny gyomrú betegeknek az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót ajánlatos étkezés közben beadni. 

FIGYELEM! A javasolt adagot nem szabad túllépni.

Alkalmazás az adagoló fecskendő segítségével
Mindegyik csomagolás egy 6 ml-es adagoló fecskendőt tartalmaz. 

 1. Felbontás előtt az üveg tartalmát alaposan fel kell rázni (kb. 5 másodpercig).
 2. A gyógyszeres üveg gyermekbiztos zárral van ellátva. Nyitáshoz a kupakot erősen lefelé kell nyomni, majd az óramutató járásával ellentétesen elcsavarni.
 3. Az adagoló fecskendőt a függőlegesen tartott üveg nyílásán keresztül a szuszpenzióba kell meríteni. Ne fordítsa fel az üveget.
 4. Az adagoló fecskendő dugattyújának segítségével húzza ki a megfelelő adagot a fecskendőn lévő adagbeosztásnak (ml) megfelelően.
 5. Vegye ki az üveg nyílásából az adagoló fecskendőt.
 6. Helyezze az eszköz végét gyermeke szájába és a dugattyú lassú lenyomásával adja be a kívánt adagot, vagy a szuszpenzióból kivett adagot egy teáskanálba fecskendezve adja be azt a gyermeknek.
 7. Használat után helyezze vissza a kupakot a gyógyszeres üvegre. Meleg vízzel tisztítsa ki az adagoló fecskendőt, majd hagyja megszáradni.

A kezelés időtartama
A készítmény kizárólag rövid távú alkalmazásra szolgál. Ha a gyermek tünetei 3 napnál tovább fennállnak, forduljon orvoshoz. 

Ha a tünetek rosszabbodnak, kérje ki kezelőorvosa tanácsát.

Ha gyermeke az előírtnál több Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót vett be
Ha véletlenül a javasoltnál több Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót adott gyermekének vagy vett be, azonnal forduljon orvoshoz. A túladagolás tünetei: hányinger, hányás, hasi fájdalom, fejfájás, szédülés, álmosság érzés, rángatózó szemek, homályos látás, fülcsengés és ritkán alacsony vérnyomás, a vér összetételének változásai, veseproblémák és eszméletvesztés. 

Ha elfelejtette beadni gyermekének az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenziót
Ne adjon be kétszeres adagot a kihagyott adag pótlására. Ha elfelejtett beadni egy adagot, adja be, amint eszébe jut, majd a következőt a fent részletezett adagolási intervallumnak megfelelően adja be. 

Ha bármilyen további kérdése van a gyógyszer alkalmazásával kapcsolatban, kérdezze meg kezelőorvosát vagy gyógyszerészét.
 

4. LEHETSÉGES MELLÉKHATÁSOK 

Mint minden gyógyszer, így ez a gyógyszer is okozhat mellékhatásokat, amelyek azonban nem mindenkinél jelentkeznek.

A nemkívánatos hatások előfordulása minimálisra csökkenthető, ha a tünetek kezelésére a legkisebb hatásos dózist a lehető legrövidebb ideig alkalmazzák. Gyermekénél jelentkezhetnek a nem szteroid gyulladáscsökkentők ismert mellékhatásai. Ilyen esetben, vagy ha aggályai lennének, ne adja tovább a gyógyszert gyermekének, hanem a lehető leghamarabb beszéljen orvosával. A gyógyszert szedő időseknél nagyobb a mellékhatásokhoz kapcsolódó problémák kialakulásának kockázata.

HAGYJA ABBA a gyógyszer alkalmazását, és azonnal kérjen orvosi segítséget, ha gyermekénél a következő tünetek jelentkeznek:

 • a bélvérzés tünetei, például: erős hasi fájdalom, fekete szurokszerű széklet, vér vagy kávéőrleménynek látszó részecskék jelenléte a hányadékban.
 • ritka, de súlyos allergiás reakció tünetei, például az asztma súlyosbodása, indokolatlan asztmás légzés vagy fulladás, az arc, a nyelv vagy a torok megduzzadása, nehézlégzés, heves szívdobogás, sokkhoz vezető vérnyomásesés. Ezek akár a gyógyszer első alkalmazásakor is előfordulhatnak. Ha a fenti tünetek bármelyike jelentkezik, azonnal hívjon orvost.
 • súlyos bőrreakciók, például az egész testfelületet beborító kiütések, hámló, hólyagos vagy pikkelyes bőr.

Mondja el kezelőorvosának, ha gyermekénél az alábbi mellékhatások bármelyike jelentkezik, rosszabbodik, vagy a felsorolásban nem szereplő hatásokat észlel.

Gyakori (10-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő)

 • gyomorégés, hasi fájdalom, émelygés, hányás, fokozott bélgáz képződés, hasmenés, székrekedés.

Nem gyakori (100-ból legfeljebb 1 betegnél fordul elő)

 • gyomorhurut, a bélgyulladás és a Crohn-betegség súlyosbodása
 • fejfájás, szédülés, álmatlanság, izgatottság, ingerlékenység vagy fáradtság
 • látászavarok
 • esetlegesen vérző vagy átfúródó emésztőrendszeri fekélyek
 • szájfekélyek és/vagy a száj duzzanata és irritációja
 • túlérzékenységi reakciók bőrkiütésekkel és viszketéssel és asztmás rohamok (esetlegesen vérnyomáseséssel)

Ritka (10000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő)

 • fülcsengés

Nagyon ritka (10 000-ből legfeljebb 1 betegnél fordul elő)

 • a nyelőcső vagy a hasnyálmirigy gyulladása, az emésztőrendszer elzáródásai
 • a bőrreakciók súlyos formái beleértve a vörösödéssel és hólyagosodással járó, esetlegesen hámló kiütést, amely lázzal, hidegrázással, izomfájdalommal és rossz közérzettel társul, Stevens-Johnson szindróma. Kivételes esetekben súlyos bőrfertőzés fordult elő bárányhimlő (varicella) fertőzés alatt.
 • a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet és duzzanat (akut veseelégtelenség vagy -gyulladás lehetséges). Vesekárosodás vagy emelkedett karbamid koncentráció a vérben (az első jelek: a normálisnál kisebb mennyiségű vizelet, zavaros, véres vizelet, hátfájás, lábduzzadás és általános rossz közérzet)
 • Vérsejtképzési zavarok (első jelei: láz, torokfájás, felületes szájfekélyek, influenzaszerű tünetek, súlyos kimerültség, orr- és bőrvérzés, indokolatlan vagy szokatlan véraláfutások).
 • pszichotikus reakciók és depresszió
 • a gyulladás súlyosbodása fertőzés következtében. Ha fertőzés tünetei jelentkeznek vagy súlyosbodnak az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió alkalmazása közben, forduljon kezelőorvosához.
 • duzzanat, magas vérnyomás, szívdobogásérzés, szívelégtelenség, szívroham.
 • májproblémák vagy májgyulladás. Májelégtelenség vagy -károsodás, különösen hosszan tartó alkalmazás esetén; tünetei a bőr és a szemek besárgulása vagy halvány széklet és sötét vizelet.
 • nagyon ritkán az aszeptikus agyhártyagyulladás tüneteit (nyakmerevség, fejfájás, émelygés, hányás, láz vagy kábaság) figyelték meg az ibuprofén alkalmazásakor. Az autoimmun-betegségben szenvedőknél (SLE, kevert kötőszöveti betegség) ez nagyobb valószínűséggel fordul elő. Ha ezek a tünetek jelentkeznek, azonnal vegye fel a kapcsolatot orvosával.

Nem ismert (a gyakoriság a rendelkezésre álló adatokból nem állapítható meg)

 • halláskárosodás

Az olyan gyógyszerek esetében, mint az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió, kismértékben fokozódhat a szívroham („miokardiális infarktus”) vagy a sztrók („agyi érkatasztrófa”) kockázata.

Mellékhatások bejelentése
Ha Önnél bármilyen mellékhatás jelentkezik, tájékoztassa kezelőorvosát vagy, gyógyszerészét. Ez a betegtájékoztatóban fel nem sorolt bármilyen lehetséges mellékhatásra is vonatkozik. A mellékhatásokat közvetlenül a hatóság részére is bejelentheti az V. függelékben található elérhetőségeken keresztül.
A mellékhatások bejelentésével Ön is hozzájárulhat ahhoz, hogy minél több információ álljon rendelkezésre a gyógyszer biztonságos alkalmazásával kapcsolatban.

 

5. HOGYAN KELL AZ ALGOFLEX JUNIOR 40 MG/ML SZUSZPENZIÓT TÁROLNI? 

A gyógyszer gyermekektől elzárva tartandó!
A címkén / tartályon feltüntetett lejárati idő (Felhasználható) után ne alkalmazza a készítményt. A lejárati idő az adott hónap utolsó napjára vonatkozik.
Ez a gyógyszer nem igényel különleges tárolást.
Felbontás után 6 hónapig használható legfeljebb 25°C-on.
Semmilyen gyógyszert ne dobjon a szennyvízbe vagy a háztartási hulladékba. Kérdezze meg gyógyszerészét, hogy mit tegyen a már nem használt gyógyszereivel. Ezek az intézkedések elősegítik a környezet védelmét.

 

6. A CSOMAGOLÁS TARTALMA ÉS EGYÉB INFORMÁCIÓK 

Mit tartalmaz az Algoflex Junior 40 mg/ml szuszpenzió?
A készítmény hatóanyaga az ibuprofén. 40 mg ibuprofént tartalmaz 1 ml szuszpenzióban.
Egyéb összetevők: nem kristályosodó szorbit szirup, diszpergált cellulóz (RC 591), karmellóz-nátrium, citromsav-monohidrát, nátrium-benzoát, nátrium-klorid, málna aroma, cseresznye aroma, taumatin, szukralóz, szacharin-nátrium, poliszorbát 60, rózsaszín antocián kivonat, tisztított víz. 

Milyen az Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió külleme és mit tartalmaz a csomagolás?
Rószaszín, viszkózus, málna és cseresznye ízesítésű szuszpenzió.
100 ml belsőleges szuszpenzió III. típusú borostyán színű üvegben, műanyag betéttel, gyermekbiztos fehér PP kupakkal lezárva.
A doboz mérőeszközként tartalmaz egy 6 ml-es, beosztással ellátott adagoló fecskendőt.
Kiszerelés: 1 x 100 ml (1 üveg 100 ml szuszpenziót tartalmaz). 

A forgalomba hozatali engedély jogosultja:

sanofi-aventis Zrt.
1045 Budapest, Tó u. 1-5.
Magyarország

Gyártó:

ZENTIVA k.s.
U kabelovny 130, 102 37 Prague 10, Dolní Mecholupy
Csehország 

Ezt a gyógyszert az Európai Gazdasági Térség tagállamaiban az alábbi neveken engedélyezték:

Csehország

IBALGIN JUNIOR 40mg/ml

Lengyelország

MODAFEN JUNIOR

Magyarország

Algoflex Junior 40 mg/ml belsőleges szuszpenzió

Románia

IBALGIN JUNIOR 200 mg/5 ml suspensie orală

Szlovákia

IBALGIN JUNIOR

OGYI-T-8933/19                            1x100 ml                                  borostyán színű üvegben 

A betegtájékoztató legutóbbi felülvizsgálatának dátuma: 2016.február

Hasonló termékek

Raktáron
1.893 Ft 1.590 Ft (1.514 Ft + ÁFA)
159 Ft/db
Raktáron
1.901 Ft 1.520 Ft (1.448 Ft + ÁFA)
63 Ft/db
Raktáron
1.875 Ft 1.650 Ft (1.571 Ft + ÁFA)
83 Ft/db
Raktáron
1.918 Ft 1.630 Ft (1.552 Ft + ÁFA)
163 Ft/db
Raktáron
1.943 Ft 1.690 Ft (1.610 Ft + ÁFA)
84 Ft/db
Raktáron
1.962 Ft 1.570 Ft (1.495 Ft + ÁFA)
157 Ft/db
Raktáron
1.989 Ft 1.750 Ft (1.667 Ft + ÁFA)
73 Ft/db
Raktáron
1.989 Ft 1.750 Ft (1.667 Ft + ÁFA)
88 Ft/db
Raktáron
1.989 Ft 1.750 Ft (1.667 Ft + ÁFA)
88 Ft/db
Raktáron
1.786 Ft 1.250 Ft (1.190 Ft + ÁFA)
63 Ft/db
Raktáron
2.011 Ft 1.890 Ft (1.800 Ft + ÁFA)
189 Ft/db
Raktáron
2.011 Ft 1.750 Ft (1.667 Ft + ÁFA)
146 Ft/db
Raktáron
2.012 Ft 1.650 Ft (1.571 Ft + ÁFA)
103 Ft/db
Beszerzés alatt
2.023 Ft 1.750 Ft (1.667 Ft + ÁFA)
175 Ft/db
Raktáron
1.738 Ft 1.390 Ft (1.324 Ft + ÁFA)
69 Ft/db
Raktáron
2.048 Ft 1.590 Ft (1.514 Ft + ÁFA)
79 Ft/db
Raktáron
1.725 Ft 1.380 Ft (1.314 Ft + ÁFA)
115 Ft/db
Raktáron
2.067 Ft 1.550 Ft (1.476 Ft + ÁFA)
155 Ft/db
Beszerzés alatt
2.075 Ft 1.660 Ft (1.581 Ft + ÁFA)
166 Ft/db
Raktáron
2.112 Ft 1.690 Ft (1.610 Ft + ÁFA)
169 Ft/db